Ik vertel… klik op een foto en lees de verhalen of bekijk het filmpje

Lees de verhalen en bekijk de films van onze medewerkers.

Wij delen graag de verhalen van onze medewerkers. Zij geven een beeld van hun werk bij ZorgAccent in een van de zelfsturende teams in de woonzorg, wijkverpleging, hulp bij het huishouden of ondersteuning. Lees de verhalen en bekijk de films. We hopen dat ze je nog enthousiaster maken om te solliciteren op een van de mooie vacatures. Of dat nou als medewerker, vrijwilliger, vakantiekracht of stagiaire is. Jouw talent krijgt bij ZorgAccent alle ruimte!

Hoera! Mevrouw Avdijević mag blijven in De Hoge Es

Met behulp van medewerkers van ZorgAccent, kreeg ze na een lange procedure een verblijfsvergunning voor minimaal vijf jaar

‘Opgeven was nooit een optie’, zegt Rhea Platenkamp, maatschappelijk werker bij ZorgAccent vastberaden. ‘Het zondermeer laten terugsturen van Nergize Avdijević  (62) naar Belgrado in Servië, voelde als het in de steek laten van iemand die het om gezondheidsredenen daar echt niet redt. En met mij, vonden ook haar behandelaars en verzorgenden dat. Mevrouw heeft 24 uur per dag zorg nodig. Ze is eenzijdig verlamd en heeft hulp nodig bij het innemen van medicatie, het spuiten van insuline en het verzorgen van haar stoma. Maar zelfs haar asieladvocaat, die vele jaren voor haar streed, kreeg het niet voor elkaar om een verblijfsvergunning te krijgen voor Nergize Avdijević. Dat ze nu, na alle inspanningen die collega’s, directie van ZorgAccent en mantelzorgers met mij hebben gedaan, de komende vijf jaar ongestoord bij ons mag wonen, is onbeschrijfelijk fijn.’

‘Ik mag hier blijven’, zegt ze stralend. Dankzij al die lieve mensen om mij heen die mij helpen.’ Ze noemt Rhea, haar verzorgenden en Ina Kerkdijk, directeur ZorgAccent, maar ook het echtpaar Ellens uit Hellendoorn die mantelzorg verlenen en veel gezelligheid brengen. In 2026 wordt de situatie opnieuw getoetst, maar tot die tijd mag ze in Nederland blijven.’ Het hele verhaal lees je hier.


Verhalen lezen van medewerkers van ZorgAccent?

Klik dan op één van de polaroids onderaan deze pagina. Meer verhalen lezen van medewerkers, klik dan op één van onderstaande linkjes.

Verhalen medewerkers ZorgAccent wijkverpleging
Verhalen medewerkers ZorgAccent woonzorg
Verhalen medewerkers vrijwilligers ZorgAccent

Werken met plezier

Dat was het thema van het tweede van de vier Waardigheid en trots-congressen op 22 november 2021. Hoe werk je met plezier? Hoe zorg je dat bewoners dat plezier ook ervaren? En hoe overwin je schaamte in je werk? Daarover sprak dagvoorzitter Lennart Booij met Ina Kerkdijk (directeur woonzorg), Colleen Koopman (verpleegkundige van de Heemsteresch) en Wouter Dirk de Jong (coach woonzorg) bij ZorgAccent en met Aukje Nauta (Organisatiepsycholoog, hoogleraar aan de Universiteit Leiden). Tot slot verzorgde vitaliteitscoach Azmi Alubeid een energieke afsluiting van de talkshow. Kijk de show terug.


Landelijke campagne van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De mensen bij wie ik kom, wonen zelfstandig. Daar geniet ik van. Ze kunnen zichzelf zijn, in hun eigen omgeving. Ze hoeven zich niet aan te passen aan de manier waarop ik dingen doe, zoals bijvoorbeeld in een ziekenhuis sneller moet’, zegt verzorgende IG Eline Marteijn. Eline is één van de gezichten van de landelijke campagne Ik Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, voorjaar 2019.

Zes zorgprofessionals van ZorgAccent zijn voor de campagne gefotografeerd en geïnterviewd over hun werk. De foto’s en verhalen van deze zes en alle andere gezichten van de campagne zijn te lezen op de website www.ontdekdezorg.nl

Lees de verhalen van logopedist Pascale, verzorgende IG Eline, diëtist Thea, wijkverpleegkundige Milou, verpleegkundige in de wijk Kitty en verpleeghuisarts Hilde.

Kom je bij ons werken?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over werken bij ZorgAccent? Kijk dan eens bij onze vacatures. Je kunt ook eerst contact opnemen met een van onze teams wijkverpleging of teams woonzorg.

Lees hier het verhaal over Team Wijkverpleging Almelo Castello.

Ik vertel... klik op de foto en lees de verhalen of bekijk het filmpje

Wijkverpleging
Melvin Müthing

Casemanager dementie
Rianne Leeftink-Willems

Huishoudelijke Hulp
Marjo, medewerker huishouding

BBL-leerling Gerontopyschiatrie
Sandra van Leeuwen

Raad van Bestuur
Aline Poolen - van den Brink

Woonzorg
Jeanine Wesselink

Wijkverpleging
Annette Harmelink

Vrijwilliger
Neil Tjonk

Ondersteuning
Anyta Mulder

Woonzorg
Annet, woonbegeleider

Wijkverpleging
Kirsten, wijkverpleegkundige

Huishoudelijke hulp
Marjo Krikken

Psychiatrische zorg
Fenanda Hofmeijer

Bij ZorgAccent kun je in diverse werkvelden aan de slag. 

Woonzorg

Net als thuis

Binnen de woonzorg wordt gewerkt met de visie Net als thuis. Wil jij aan de slag in een van de zelfsturende teams?
Lees meer

Wijkverpleging

Zelfsturend...

In de functie van verzorgende IG of (wijk)verpleegkundige verpleeg en verzorg je cliënten in hun thuissituatie.
Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Van onschatbare waarde

Je werkt bij de cliënt thuis.
Zij zijn tijdelijk of langdurig zelf niet in staat om het huishouden uit te voeren.
Lees meer

Ondersteuning

Service en dienstverlenend

Maak jij het een ander graag naar de zin? Dan kun jij de juiste ondersteuning bieden aan de zelfsturende teams.
Lees meer

Open chat