Hennie van Vliet vertelt

Met de tillift is het ergonomisch werken. Minder belastend voor zorgverlener én bewoner!

Hallo, ik ben Hennie van Vliet en ik werk al 36 jaar met veel plezier in de zorg! De eerste helft van deze periode in de thuiszorg en de laatste jaren in de intramurale zorg bij ZorgAccent, binnen Het Liefferdinck in Den Ham.

Wat mijn werk zo bijzonder maakt?
Het is prachtig om iedere bewoner te mogen helpen waar hij/zij dat zelf niet meer kan. Het geven én krijgen van veel liefde, respect en aandacht maakt onze bewoners én mijn werk heel bijzonder, het geeft mij een heel voldaan gevoel! 

Deze zorg kan ik alleen zo goed verlenen door de mogelijkheden die ZorgAccent mij en mijn collega’s biedt. Scholing, training, persoonlijke begeleiding het is allemaal mogelijk. Als ik kijk naar hoe ik vroeger de zorg moest verlenen, zonder alle hulpmiddelen die we nu aangereikt krijgen, dan had ik nu veel meer lichamelijke klachten gehad.

Kijk maar eens naar de geweldige tilliften die we tegenwoordig gebruiken. Vroeger moesten we met twee verzorgenden (als je pech had was je alleen…!) een bewoner tillen. Tillen uit bed, overtillen in de stoel, tillen voor de toiletgang en dit iedere dag weer opnieuw.

Met hulpmiddelen gezonder werken
Een tillift is veel minder belastend voor de bewoner en veel ergonomischer werken voor de zorgverlener. De tillift is maar één voorbeeld van de vele hulpmiddelen die het werken in de zorg een stuk gezonder en plezieriger maken. 

Ik zou zeggen, kom bij ZorgAccent werken en beleef zelf hoe ‘bijzonder (onze) zorg is’.

Bij ZorgAccent kun je in diverse werkvelden aan de slag. 

Woonzorg

Net als thuis

Binnen de woonzorg wordt gewerkt met de visie Net als thuis. Wil jij aan de slag in een van de zelfsturende teams?
Lees meer

Wijkverpleging

Zelfsturend...

In de functie van verzorgende IG of (wijk)verpleegkundige verpleeg en verzorg je cliënten in hun thuissituatie.
Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Van onschatbare waarde

Je werkt bij de cliënt thuis.
Zij zijn tijdelijk of langdurig zelf niet in staat om het huishouden uit te voeren.
Lees meer

Ondersteuning

Service en dienstverlenend

Maak jij het een ander graag naar de zin? Dan kun jij de juiste ondersteuning bieden aan de zelfsturende teams.
Lees meer