Sahira Marwan vertelt

‘Goedemorgen, het is een nieuwe dag!

Mijn naam is Sahira Marwan, ik ben Verzorgende IG in team Proathuus binnen woonzorglocatie De Blenke in Hellendoorn.Ik ben geboren en getogen in Irak en heb daar tot mijn 27e jaar gewerkt als tandartsassistente. Vanwege ons geloof zijn mijn man en ik naar Nederland gevlucht. We zijn hier getrouwd en gelukkig met onze twee kinderen, Daniël van 15 en Danisia van 10.

Nadat we in Nederland aankwamen heb ik meteen een inburgeringscursus gedaan, dat is verplicht om de Nederlandse taal en cultuur te leren. Vervolgens ben ik stage gaan lopen bij peuterspeelzalen in de gemeente Hellendoorn. Na de entree-opleiding, wist ik als snel dat ik verder wilde studeren richting Zorg en Welzijn. (De entree-opleiding is een beroepsopleiding, waar je na het behalen van je diploma door kunt stromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of een beroep uitoefenen.) 

Zoektocht naar een stageplaats
Voor de studie moest ik wel op zoek naar een stageplaats. Via een ambtenaar bij de gemeente kwam ik in contact met Gerlinde Benus van het flexbureau van ZorgAccent en kon ik op sollicitatiegesprek. 

Op dat moment was er bij ZorgAccent geen plek voor een Helpende niveau 2. Maar zij zag wel dat ik de ambitie had om verder te studeren naar Verzorgende Individuele Gezondheidszorg. Gerlinde heeft me een kans gegeven en toch een stageplek aangeboden voor de functie Helpende. Zo kwam ik terecht bij woonzorglocatie De Blenke. Inmiddels heb ik mijn diploma Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) gehaald!

Het is heel fijn om hier te werken. Bij ZorgAccent kan ik mij verder ontwikkelen. Er is altijd wel iemand in de buurt bij wie ik terecht kan als ik iets niet weet. Een fijne collega in het zorgteam, op kantoor, een coach of directeur woonzorg: Ina Kerkdijk. Ondanks dat de Nederlandse taal nog moeilijk voor mij was, werd ik altijd vriendelijk geholpen.

Wat ik het mooiste vind aan mijn werk?
Als ik in de ochtend bij een bewoner binnenloop en zeg; ‘Goedemorgen, het is een nieuwe dag! Er komt dan een lach op het gezicht van de bewoner en dan zeggen ze tegen mij ‘wat fijn dat je mij komt helpen’. Daarnaast doe ik graag activiteiten met de bewoners zodat ze zich even niet eenzaam voelen en aan iets anders kunnen denken.

Bij ZorgAccent kun je in diverse werkvelden aan de slag. 

Woonzorg

Net als thuis

Binnen de woonzorg wordt gewerkt met de visie Net als thuis. Wil jij aan de slag in een van de zelfsturende teams?
Lees meer

Wijkverpleging

Zelfsturend...

In de functie van verzorgende IG of (wijk)verpleegkundige verpleeg en verzorg je cliënten in hun thuissituatie.
Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Van onschatbare waarde

Je werkt bij de cliënt thuis.
Zij zijn tijdelijk of langdurig zelf niet in staat om het huishouden uit te voeren.
Lees meer

Ondersteuning

Service en dienstverlenend

Maak jij het een ander graag naar de zin? Dan kun jij de juiste ondersteuning bieden aan de zelfsturende teams.
Lees meer