Isa Bakker vertelt

De bewoners zijn altijd héél aardig en het is gewoon erg leuk en dankbaar werk.

Hoi!

Mijn naam is Isa Bakker en ik werk op vrijdagmiddag als vrijwilliger op woonzorglocatie Stadskwartier in Rijssen. Hier help ik zorgmedewerkers van Team Het Schild met allerlei taakjes zoals koffie/thee schenken of de vaatwasser uitpakken. Maar ook speel ik een spelletje dammen met een bewoner, ga ik even wandelen met een bewoner op de gang of loop ik er even uit voor een boodschap bij de supermarkt. 

Ik ben 14 jaar oud en zit in de 2e klas van het Reggesteyn. Naast school wilde ik graag iets nuttigs doen in mijn vrije tijd. Toen heb ik gevraagd of ik vrijwilligerswerk mocht doen in de ouderenzorg bij team Het Schild van Stadskwartier. Hier werd ik heel leuk ontvangen en ik voelde mij er meteen thuis. 

Mijn moeder werkt bij ZorgAccent binnen het Stadskwartier en als zij met haar collega’s van ‘Welzijn’ een activiteit organiseerden dan mocht ik weleens mee om te helpen. Dat was altijd supergezellig! De bewoners zijn altijd héél aardig en het is gewoon erg leuk en dankbaar werk. Hoe fijn is het dat je oudere mensen kan en mag helpen!

Op het Stadskwartier is het erg gezellig en de bewoners en de zorgmedewerkers zeggen altijd dat ze blij zijn dat ik er weer ben! 

Bij ZorgAccent kun je in diverse werkvelden aan de slag. 

Woonzorg

Net als thuis

Binnen de woonzorg wordt gewerkt met de visie Net als thuis. Wil jij aan de slag in een van de zelfsturende teams?
Lees meer

Wijkverpleging

Zelfsturend...

In de functie van verzorgende IG of (wijk)verpleegkundige verpleeg en verzorg je cliënten in hun thuissituatie.
Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Van onschatbare waarde

Je werkt bij de cliënt thuis.
Zij zijn tijdelijk of langdurig zelf niet in staat om het huishouden uit te voeren.
Lees meer

Ondersteuning

Service en dienstverlenend

Maak jij het een ander graag naar de zin? Dan kun jij de juiste ondersteuning bieden aan de zelfsturende teams.
Lees meer