Bianca Wind, verzorgende IG binnen de woonzorg vertelt

Bianca Ik ben dankbaar voor de kansen die ik bij ZorgAccent krijg

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Het is prachtig om te werken met oudere mensen. Je kunt met ze lachen, huilen en huilen van het lachen. Sommige bewoners hebben zo’n mooi gevoel voor humor of kunnen prachtige verhalen vertellen.’

Hallo! Mijn naam is Bianca Wind. Ik werk al heel wat jaren als Verzorgende Individuele Gezondheidszorg  (VIG-er) binnen Het Liefferdinck in Den Ham. 

Voor mijn laatste stageperiode ben ik bij ZorgAccent gekomen. De allerlaatste stage met de examens. Wat wás ik zenuwachtig toen ik het Liefferdinck binnenliep. Ik weet nog goed hoe ik de eerste keer met mijn begeleider (nu oud-collega) zat te praten over mijn vorige, hele nare stage-ervaring. Ik voelde de tranen al opkomen en kon ze niet bedwingen. Jannie, de liefste stagebegeleider, dacht in eerste instantie waarschijnlijk, HELP… wat moet ik hiermee! Maar door haar geduld en positieve houding heb ik mijn stage glansrijk gehaald! Zij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn zelfvertrouwen terugkreeg. Na mijn stage mocht ik blijven werken binnen het team waar ik stage heb gelopen. Nu zijn we alweer tien jaar verder en heb ik veel veranderingen meegemaakt. Van één groot verzorgingshuis, naar drie kleine teams, naar vijf kleinere teams. Van sturing krijgen, naar zelfsturend werken binnen de kaders. 

Ik ben ZorgAccent eigenlijk het meest dankbaar voor de kansen die ze mij geven en hebben gegeven. Wat ik voor acht jaar geleden dacht niet te kunnen, ga ik nu toch écht doen. Ik sta aan het begin van een nieuw avontuur en mag dit op mijn afdeling werkelijkheid laten worden. Zes jaar geleden heb ik de AMN-toets gemaakt, omdat ik wilde kijken of ik ook niveau 4 verpleegkunde aankon. De toets zei van wel, maar mijn hoofd zei van niet. Mijn lichaam was namelijk bezig met een ander avontuur. Het avontuur van een prachtig nieuw leven. Zes jaar lang heb ik mijn dromen in de diepvries gestopt en heb eerst een prachtig gezin gekregen. 

Afgelopen september ben ik gestart met de opleiding Verpleegkundige. Ik ben blij dat Zorgaccent mij steunt in het behalen van mijn doelen en wensen. Er zijn binnen ZorgAccent zoveel doorgroeimogelijkheden. Er wordt écht wat gedaan aan de professionaliteit van de teams maar ook van de individuele medewerker. Als team proberen we ieders kwaliteiten in te zetten. Met deze gedachte kan ik heel goed de komende twee jaar in. Zo hoop ik nog meer collega’s en toekomstige collega’s te kunnen inspireren, ook al is dit maar een héél klein beetje. Ook dat is genoeg!

 

Bij ZorgAccent kun je in diverse werkvelden aan de slag. 

Woonzorg

Net als thuis

Binnen de woonzorg wordt gewerkt met de visie Net als thuis. Wil jij aan de slag in een van de zelfsturende teams?
Lees meer

Wijkverpleging

Zelfsturend...

In de functie van verzorgende IG of (wijk)verpleegkundige verpleeg en verzorg je cliënten in hun thuissituatie.
Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Van onschatbare waarde

Je werkt bij de cliënt thuis.
Zij zijn tijdelijk of langdurig zelf niet in staat om het huishouden uit te voeren.
Lees meer

Ondersteuning

Service en dienstverlenend

Maak jij het een ander graag naar de zin? Dan kun jij de juiste ondersteuning bieden aan de zelfsturende teams.
Lees meer