Pascale Oude Nijeweme, logopedist

Ik heb een heel divers beroep. Mensen denken vaak dat wij met name articulatieoefeningen doen, maar het is veel meer dan dat.

Ik behandel vaak mensen van wie het taalgebied in de hersenen is aangedaan door een beroerte. Hierdoor begrijpen zij bijvoorbeeld woorden niet goed of kunnen zij niet op de juiste woorden komen. Daarnaast behandel ik mensen met bijvoorbeeld stem- of slikproblemen.

Op de revalidatieafdeling worden regelmatig mensen opgenomen met slikproblemen, waarbij zij volledige sondevoeding krijgen. Vervolgens train ik de slikfunctie. Daarnaast observeer ik wat men veilig kan eten en drinken. Hierbij werk ik nauw samen met de diëtist. Wanneer de sonde uiteindelijk wordt verwijderd, geeft dit veel voldoening.

Daarnaast begeleid ik ook familieleden. Ik geef bijvoorbeeld communicatieadviezen zodat mensen beter met elkaar kunnen communiceren.

Bij ZorgAccent kun je in diverse werkvelden aan de slag. 

Woonzorg

Net als thuis

Binnen de woonzorg wordt gewerkt met de visie Net als thuis. Wil jij aan de slag in een van de zelfsturende teams?
Lees meer

Wijkverpleging

Zelfsturend...

In de functie van verzorgende IG of (wijk)verpleegkundige verpleeg en verzorg je cliënten in hun thuissituatie.
Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Van onschatbare waarde

Je werkt bij de cliënt thuis.
Zij zijn tijdelijk of langdurig zelf niet in staat om het huishouden uit te voeren.
Lees meer

Ondersteuning

Service en dienstverlenend

Maak jij het een ander graag naar de zin? Dan kun jij de juiste ondersteuning bieden aan de zelfsturende teams.
Lees meer