Milou Klompenmaker, wijkverpleegkundige

Door ons kunnen ouders wat meer ouder zijn, of kinderen kind.

Wij nemen zorgtaken van hen over zodat de verhoudingen binnen een gezin zo normaal mogelijk blijven. Een van mijn cliënten is een vrouw van mijn leeftijd. Haar ouders kunnen wel voor haar zorgen, maar dan zouden ze een hele andere band krijgen met hun dochter. Ik zou willen dat meer mensen zien hoe belangrijk ons werk is.

Tijdens de opleiding verpleegkunde koos ik voor de richting ziekenhuis, maar dat was niet echt mijn ding. Mensen lagen er zo kort dat ik ze nooit echt kon leren kennen. In de wijkverpleging kan dat wel. Je komt langere tijd bij mensen en komt in hun leefsituatie. Je bouwt echt een band met hen op.

Door wijkverpleging kunnen veel patiënten thuis blijven wonen. Dat vind ik heel gaaf. En ik vind de gebroken diensten die je in de thuiszorg hebt juist een voordeel. Ik werk ’s morgens en ’s avonds. ’s Middags heb ik tijd voor mezelf. Dan kan ik op een mooie dag naar buiten, genieten van de zon. Of in de winter van de sneeuw.’

Bij ZorgAccent kun je in diverse werkvelden aan de slag. 

Woonzorg

Net als thuis

Binnen de woonzorg wordt gewerkt met de visie Net als thuis. Wil jij aan de slag in een van de zelfsturende teams?
Lees meer

Wijkverpleging

Zelfsturend...

In de functie van verzorgende IG of (wijk)verpleegkundige verpleeg en verzorg je cliënten in hun thuissituatie.
Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Van onschatbare waarde

Je werkt bij de cliënt thuis.
Zij zijn tijdelijk of langdurig zelf niet in staat om het huishouden uit te voeren.
Lees meer

Ondersteuning

Service en dienstverlenend

Maak jij het een ander graag naar de zin? Dan kun jij de juiste ondersteuning bieden aan de zelfsturende teams.
Lees meer