Anyta Mulder vertelt

Marketing- en communicatieregisseur

Na eerst jaren in het bedrijfsleven en even bij een reclamebureau te hebben gewerkt, vond ik het tijd worden om mijn creatieve talenten in te zetten voor een organisatie met meer maatschappelijke relevantie. En toen zag ik de vacature van Thuiszorg Noord West Twente (ZorgAccent is ontstaan uit een fusie van TNWT en ZorgAccent) voorbijkomen. Ik solliciteerde op de functie PR-medewerker / grafisch vormgever. En het voelde alsof ik in een warm bad belandde. Mensen zijn open en belangstellend.

Ruimte voor ontwikkeling

En er is ruimte om je te blijven ontwikkelen: zowel in de praktijk als door scholing. Zo startte ik als PR-medewerker, werd ik twee jaar later communicatieadviseur en werk ik nu als marketing- en communicatieregisseur op de afdeling Communicatie & Vormgeving. Met mijn twee collega’s Alice en Natasja geef ik vorm aan de communicatie van ZorgAccent in de meest brede zin van het woord. Wij denken vaak in het beginstadium van diverse projecten al mee over de communicatie. Bedenken de strategie en geven deze in eigen huis vorm; zowel in tekst als in beeld. En dat gaat van een kaartje bij een weggever, tot boeken en magazines.

Verhalen van ondersteuning

 

Offline en Online

Daarnaast zijn wij heel actief op Social media zowel op corporate niveau als ter ondersteuning van de arbeidsmarktcommunicatie. Hierin worden wij ondersteund door een free lance medewerker. Dat geldt overigens ook voor het schrijven van teksten, fotografie en film. Verder hebben wij een social intranet ontwikkeld: het ZorgAccentPlein, dat door steeds meer collega’s actief wordt gebruikt en gewaardeerd. Ook het ontwikkelen van deze website is het resultaat van mijn team. Kortom: never a dull moment!

Saai in de zorg? Dacht ’t niet!

En had ik misschien eerst nog wel de twijfel of het werken in de thuiszorg niet saai zou zijn, daarin heb ik me ontzettend vergist. Er verandert voortdurend van alles in zorgland. Zowel landelijk als ook bij ZorgAccent zelf. Zo hebben we een reorganisatie doorgemaakt en twee keer over een transitie naar zelfsturing; eerst in de wijkverpleging en later in de woonzorg. Communicatief bieden deze veranderingen enorme uitdagingen. Maar wat ik heel mooi vind is dat mijn motivatie om voor een zorgorganisatie te werken – van betekenis zijn voor mensen – door de transitie helemaal tot zijn recht komt. Doordat er geen managers zijn bij ZorgAccent zijn de teams onze opdrachtgevers. Hierdoor heb ik contact met heel veel zorgcollega’s. Af en toe loop ik ook een dag met hen mee. Zo leer ik de doelgroep nog beter kennen en weet ik weer waarom ik voor ZorgAccent heb gekozen. Overigens vinden niet alleen in de zorg veranderingen plaats, ook de manier van communiceren verandert voortdurend. Dat is met name gekomen door de inzet van social media: persoonlijk vind ik dat een hele mooie ontwikkeling.

Anyta heeft al eens meegewerkt aan een interview met een journalist van In voor Zorg. Hierin vertelt zo hoe het is om als ondersteunde afdeling zelfsturende teams te ondersteuning.

Voorbeelden van het werk van de afdeling Communicatie & Vormgeving

Al het drukwerk wordt vormgeven door de afdeling Communicatie & Vormgeving.

Jaarlijkse 'Dag van de medewerker'.
Attentie bedacht en vormgegeven.

Alle ideeën die we opdoen komen op het
inspiratiebord op de afdeling te hangen.

Promotiemiddelen tentoongesteld in oude
buffetkast van De Hofkamp.

Projecten uitwerken. Medewerkers kunnen
een 'Accentje' verdienen.

Online zijn we heel actief!
Volg ZorgAccent op Social Media.

'Accentueel' wordt vormgegeven
door afdeling Communicatie & Vormgeving

Bij ZorgAccent kun je in diverse werkvelden aan de slag. 

Woonzorg

Net als thuis

Binnen de woonzorg wordt gewerkt met de visie Net als thuis. Wil jij aan de slag in een van de zelfsturende teams?
Lees meer

Wijkverpleging

Zelfsturend...

In de functie van verzorgende IG of (wijk)verpleegkundige verpleeg en verzorg je cliënten in hun thuissituatie.
Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Van onschatbare waarde

Je werkt bij de cliënt thuis.
Zij zijn tijdelijk of langdurig zelf niet in staat om het huishouden uit te voeren.
Lees meer

Ondersteuning

Service en dienstverlenend

Maak jij het een ander graag naar de zin? Dan kun jij de juiste ondersteuning bieden aan de zelfsturende teams.
Lees meer