Carmen Sieverink vertelt

Helpende in de woonzorg

Werken met ouderen is zo verrassend leuk om te doen!

‘Tijdens de opleiding had ik alleen maar ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Daar lag mijn passie… dacht ik. Tot ik me bij ZorgAccent binnen de woonzorg in Team Opbroek mocht inzetten voor ouderen. Wat een verrassend mooi werk om te mogen doen! Die lieve oude mensen zijn zo dankbaar. Misschien heb je ’t al gehoord van één van mijn collega’s. Zo ja, dan moet je ’t nu nog maar een keer aanhoren, want ik ben zo blij!’, vertelt de Deldense Carmen Sieverink (22) enthousiast. ‘Het goede nieuws is: Ik krijg per 1 maart een baan als helpende op de PG-afdeling in Stadskwartier Rijssen!’ 

Ze straalt bij die gedachte. ‘En,… in september mag ik waarschijnlijk beginnen aan de BBL-opleiding Verzorgende IG. Naast mijn werk bij ZorgAccent ga ik dan één dag per week naar het ROC van Twente.’

Veel geleerd in de praktijk
Vorig jaar, direct na haar opleiding tot helpende, begon ze als flexwerker in Team Opbroek bij ZorgAccent. ‘Het team is geweldig. Ze gaven me de tijd om even te wennen. Ik kreeg de kans en de ruimte om het vak in de praktijk te leren. 

De begeleiding was top. Daar ben ik mijn collega’s bijzonder dankbaar voor. In korte tijd heb ik veel geleerd. Van tiltechniek tot ADL-verzorging en hulp in de huishouding.’ 

Na een tijdje besloot Carmen toch iets anders te gaan doen. ‘Ik was op zoek naar een vaste baan. Maar al snel kreeg ik spijt van mijn keuze om weg te gaan uit Rijssen. Opnieuw ging ik aan de slag als flexwerker bij ZorgAccent. Nu bij De Hofkamp in Almelo, wat ook erg fijn was. Maar mijn droom om voor vast aan de slag te gaan in Team Opbroek komt binnenkort uit. 

Ik heb écht geluk gehad dat deze nieuwe kans op mijn pad is gekomen. Zooo blij mee…!’

 

Bij ZorgAccent kun je in diverse werkvelden aan de slag. 

Woonzorg

Net als thuis

Binnen de woonzorg wordt gewerkt met de visie Net als thuis. Wil jij aan de slag in een van de zelfsturende teams?
Lees meer

Wijkverpleging

Zelfsturend...

In de functie van verzorgende IG of (wijk)verpleegkundige verpleeg en verzorg je cliënten in hun thuissituatie.
Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Van onschatbare waarde

Je werkt bij de cliënt thuis.
Zij zijn tijdelijk of langdurig zelf niet in staat om het huishouden uit te voeren.
Lees meer

Ondersteuning

Service en dienstverlenend

Maak jij het een ander graag naar de zin? Dan kun jij de juiste ondersteuning bieden aan de zelfsturende teams.
Lees meer